Uitkeringsrecht

Wat in de volksmond uitkeringsrecht wordt genoemd, noemen juristen sociale wet- en regelgeving. Hierin worden de rechten en verplichtingen geregeld van bijvoorbeeld bijstandsgerechtigen (Participatiewet-uitkering), werklozen (WW-uitkering), arbeidsongeschikten (WAO- en WIA-uitkering), ouderen (AOW-uitkering), jong-gehandicapten (Wajong-uitkering) en zelfstandigen (BBZ-uitkering).

Onze deskundige advocaten houden zich met name bezig met de ruime begrippen werkloosheid, ziekte en bijstand. Zij staan u met raad en daad bij in bezwaarschriftenprocedures, beroepsprocedures bij de sector bestuursrecht van rechtbanken en bijvoorbeeld bij de Centrale Raad van Beroep.

In het bestuursrecht geldt geen verplichte procesvertegenwoordiging, wat betekent dat u als rechtzoekende zelf kunt procederen. Maar gelet op de vele wettelijke bepalingen en uitgebreide jurisprudentie is het meestal niet verstandig zelf een besluit aan te vechten. Maak gebruik van de kennis en ervaring van onze advocaten. Zij begeleiden u door de wirwar van wetten en andere regelgeving.

U kunt ons altijd vrijblijvend benaderen (bellen of via e-mail) voor een oriënterend gesprek.


Stel hier uw vragen voor het gratis spreekuur onlineWilt u voor een goede en snelle beantwoording s.v.p. de onderstaande gegevens invullen?

Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.