Snel, goedkoop samen scheiden

Snel, goedkoop samen scheiden (vaste kosten, vaste modules)

Als u besloten heeft om te gaan scheiden met een gezamenlijke advocaat, dan wordt dat ook wel mediation genoemd. In de volksmond wordt er ook wel gesproken over een flitsscheiding. U hoeft dan nl. niet zelf bij de rechtbank te verschijnen, het is een stuk sneller dan een echtscheidingsprocedure op tegenspraak en zodoende ook veel goedkoper. Een echtscheiding via mediation duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

Indien u voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging) in aanmerking komt, dan worden de kosten grotendeels door de overheid gedragen. U bent dan alleen maar een eigen bijdrage en gematigd griffierecht verschuldigd. Een scheiding kost dan minimaal € 58,- per persoon. U kunt de voorwaarden voor toevoegingen nalezen op www.rechtsbijstand.nl.

Mediationpakket
Mocht u niet voor een toevoeging in aanmerking komen en de mediation zelf moeten betalen, dan hanteren wij een zogenoemd mediationpakket. Hieronder kunt u zien welke stippen cumulatief op uw situatie van toepassing zijn.

Tarieven per persoon

  • Basismodule mediation € 395,- (maximaal 4 gesprekken van maximaal 1,5 uur)
  • Kinderen (incl. ouderschapsplan) + € 215,-
  • Alimentatieberekening/co-ouderschapsregeling + € 115,-
  • Eigen woning + € 125,-
  • Samenwonend (niet gehuwd of geregistreerd partner)
    inclusief opstellen convenant + € 185,-
  • Gehuwd/geregistreerd partner,
    inclusief opstellen convenant en verzoekschrift + € 345,-

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW en de kosten van uittreksels, geboorteakten en huwelijksakten komen eveneens voor uw eigen rekening. Het aan de rechtbank verschuldigde griffierecht ad € 152,= per persoon komt ook voor uw eigen rekening.
Er geldt een meerprijs bij een extra gesprek en daarmee samenhangende verslaglegging, waarbij voorafgaand aan dit gesprek een zo goed mogelijke inschatting wordt gemaakt van de aan dit gesprek verbonden kosten ad € 195,- per uur, exclusief 21% BTW.

Ben je ondernemer of heb je een eigen zaak? Neem dan contact op voor een scherp maatwerktarief.

U kunt alvast zelf aan de slag door bijgevoegd echtscheidingsformulier te uploaden en als u minderjarige kinderen heeft kunt u alvast het ouderschapsplan invullen en mailen. Mr Sietske Wagter of mr Tamara Schonenburg zal dan binnen 24 uur (tijdens werkdagen) vrijblijvend contact met u opnemen.

Echtscheiding op tegenspraak
Als u toch liever wil of moet procederen met een eigen advocaat dan kunnen mr Sietske Wagter en mr Tamara Schonenburg, uw belangen behartigen. Ook hier geldt dat wanneer u voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) in aanmerking komt, de kosten grotendeels worden gedragen door de overheid. U  kunt de voorwaarden voor toevoegingen nalezen op www.rechtsbijstand.org.

Gratis scheiden
Indien u voor een toevoeging in aanmerking komt en uw inkomen bedraagt minder dan 120% van de bijstandsnorm, dan kunt u ook nog eens bijzondere bijstand bij de gemeente aanvragen voor de door de Raad voor Rechtsbijstand opgelegde eigen bijdrage en het aan de rechtbank verschuldigde griffierecht. In dat geval zijn er voor u géén kosten en vindt de scheiding zodoende voor u gratis plaats.

Rechtsbijstandsverzekering
Sommige rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor een mediator. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.


Stel hier uw vragen voor het gratis spreekuur onlineWilt u voor een goede en snelle beantwoording s.v.p. de onderstaande gegevens invullen?

Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.