Actueel

GLDK Attendering nr. 16; "Snel, goedkoop samen scheiden "

 

"Snel, goedkoop samen scheiden."

Afgelopen week zag ik het op internet weer voorbij komen: een advertentie waarin een scheidingsmediator stelt veel goedkoper te werken dan een advocaat. (door Sietske Wagter)

Op de ‘scheidingsmarkt’ is het aanbieden van goedkope echtscheidingen door scheidingsmakelaars geen onbekend fenomeen. Er wordt veel reclame gemaakt voor ‘een volledige echtscheiding’ die minder dan € 500,- kost. Vrijwel altijd gaat het om een scheiding via internet waarbij er een grote zelfredzaamheid wordt gevraagd van een cliënt en deze feitelijk zijn eigen adviseur is. En dat vind ik gevaarlijk, want een echtscheiding dient wel degelijk aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen. Zo worden bijvoorbeeld fiscale consequenties vaak over het hoofd gezien, hetgeen tot onverwachte belastingaanslagen in de toekomst kan leiden. Ook worden er onrealistische alimentatiebedragen opgenomen, die niet aan de wettelijke maatstaven voldoen, maar vanwege overeenstemming moeilijk nog aan te passen zijn.

In de praktijk zien we dat velen niet stil staan bij de kwaliteit van de goedkope echtscheidingen. En juist van een slecht geregelde echtscheiding kun je nog jarenlang een vervelende nasmaak (of erger) overhouden.

Natuurlijk klinkt de prijs erg aanlokkelijk als je dit afzet tegen ‘dure’ advocatenkantoren.

Echter een advocaat kan ook in een echtscheidingskwestie zelfs goedkoper zijn dan een scheidingsmakelaar/mediator. Wanneer u namelijk voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) in aanmerking komt, worden de kosten grotendeels gedragen door de overheid. Vaak denken cliënten dat zij daar niet voor in aanmerking komen, maar zelfs met een fiscaal jaarinkomen van ruim € 37.000,- kan dit voor u van toepassing zijn. U kunt de voorwaarden voor toevoegingen nalezen op www.rechtsbijstand.org. Bij een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding betaalt u in dat geval slechts € 54,- per persoon.  

Mijn advies is dan ook oriënteer u goed, doe zelf waar mogelijk het voorbereidend werk en laat u vooral deskundig adviseren.

Voor al uw vragen omtrent een (echt)scheiding, ook in het geval u alleen nog maar met de gedachte rondloopt om te gaan scheiden, kunt u contact opnemen met mr. Sietske Wagter (GLDK Advocaten, Dommeldalseweg 4 te Geldrop, 040-285 27 46)

LinkedIn Share

ArtikelenStel hier uw vragen voor het gratis spreekuur online

Volg ons op:


Stel hier uw vragen voor het gratis spreekuur onlineWilt u voor een goede en snelle beantwoording s.v.p. de onderstaande gegevens invullen?

Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.