Actueel

GLDK Attendering nr 18; Ontslag of echtscheiding in coronatijd

 

Ontslag of echtscheiding in coronatijd

(15 december 2020)
Het einde van het jaar is alweer in zicht. Het jaar waarin het coronavirus ons land hard heeft geraakt. Een jaar dat we allemaal graag snel willen, maar niet zullen vergeten. Het coronavirus heeft voor veel mensen stress en talloze onzekerheden met zich meegebracht, zoals de angst voor besmetting, de kans op het verlies van werk, de toekomst van een eigen onderneming en ook relaties zijn onder druk komen te staan. (door Tamara Schonenburg)

Hierdoor heeft het coronavirus ook op juridisch gebied gevolgen. Hoewel veel bedrijven op dit moment nog overheidssteun ontvangen, zijn deze maatregelen voor veel bedrijven uiteindelijk niet meer voldoende en zijn reorganisaties en gedwongen ontslagen niet te voorkomen. Werknemers zullen zich geconfronteerd zien met een ontslagaanvraag bij het UWV of het aanbod van een beëindigingsovereenkomst door hun werkgever.

Ook in de relationele sfeer heeft corona gevolgen. Daar waar dit voor de een aanleiding kan zijn om juist samen te gaan wonen of te gaan trouwen, komt een ander tot het besef dat een scheiding onafwendbaar is. In deze toch al onzekere tijd, zijn in dat geval een goede begeleiding en een kundig advies erg belangrijk.

Als mediator zijn wij opgeleid om het scheidingsproces goed te laten verlopen. Daarnaast komen bij een echtscheiding ook tal van juridische zaken kijken. Vanuit onze rol als advocaat adviseren wij u ook daarin, zodat u achteraf niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

In het geval van mediation, werken wij ook op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. In dat geval betaalt u slechts € 55,- per persoon.

Soms vergoedt ook uw rechtsbijstandsverzekering (een deel van) de kosten voor een mediator. Wanneer er in het arbeidsrecht sprake is van een procedure (bijvoorbeeld bij het UWV of bij de rechter) dan kan het ook zo zijn dat de kosten van de advocaat grotendeels worden vergoed. U heeft dan namelijk de mogelijkheid een eigen advocaat te kiezen.

Als u vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met een van onze specialisten, mr Sietske Wagter of mr Tamara Schonenburg (GLDK Advocaten, Dommeldalseweg 4 te Geldrop, 040-2852746).

LinkedIn Share

ArtikelenStel hier uw vragen voor het gratis spreekuur online

Volg ons op:


Stel hier uw vragen voor het gratis spreekuur onlineWilt u voor een goede en snelle beantwoording s.v.p. de onderstaande gegevens invullen?

Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.